• slidebg3

  Алуминиумски легури

  Производство на алуминиумски легури под притисок и слободно леење во инготи
  повеќе
 • slidebg3

  Скулптури одлеани во РЖ Институт на изложба во Њујорк

  На 23 март годинава во Gallery MC во Њујорк, САД, ќе се отвори заедничка изложба на скулпторите Дарко и Елена Дуковски и ...
  повеќе
 • slidebg3

  Денес пристигнаа трите големи ѕвона за новиот храм во Скопје

  Од Инсбрук – Австрија до Скопје. Ден пред новата година, утрово пристигнаа најголемите три звона наменети за новиот храм “Св.Константин и Елена” во центарот на Скопје.
  повеќе

Животна средина

Грижата за заштита на животната средина ја спроведуваме со примена на еколошки горива, со вградување на современи и ефикасни системи за заштита на животната средина, со цел минимизирање на влијанието врз неа.

Повеќе

Безбедност

Квалитет

Контрола на квалитетот е основен елемент во нашите производствени процеси. Таа започнува од денот на прием на материјалите и се одржува низ целиот процес на производство. Нашето управување со квалитетот се потпира на интегрираниот систем за квалитет ISO 9001: 2008. Ние сме исто така носители на сертификатот ISO 14001:2004 и Б-интегрирана дозвола издадена од државните власти